Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από ΕΜΥ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια


Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες (8 μποφόρ) στα πελάγη. Αύριο Πέμπτη (24-1-13) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Μεθαύριο Παρασκευή (25-1-2013) τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά
Καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 12 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι - βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 11 βαθμούς Κελσίου
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger