Πόσοι μετεωρίτες χτύπησαν τη Γη τα τελευταία 4.500 χρόνια

Κυριακή 12 Μαΐου 2013 0 σχόλια



Ένας μετεωρίτης να κατευθύνεται προς τη γη είναι πράγματι σπάνιο να μπορέσει να το δει κανείς πραγματικά. Φανταστείτε πως μόλις 1.042 έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί τα τελευταία 4.500 χρόνια, αν και έχουν βρεθεί περισσότεροι από 34.000 σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μία νέα απεικόνιση του σχεδιαστή Carlo Zapponi μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μία γεύση από ένα τέτοιο γεγονός. Το διαδραστικό animation δημιουργεί ένα χρονοδιάγραμμα για τον κάθε μετεωρίτη που έχει πέσει στη γη από το 861 μ.Χ, παρουσιάζοντας μας μάλιστα λεπτομέρειες για την κάθε περίπτωση, όπως τη μάζα, το βάρος και το υλικό που βρέθηκε στα συντρίμμια, αλλά και ένα σύνδεσμο ώστε να μπορέσουμε να δούμε που προσγειώθηκε στον χάρτη.
Ο Zapponi ονόμασε την συγκεκριμένη απεικόνιση Bolides, όρος που χρησιμοποιείται στην αστρονομία για να περιγράψει τους εξαιρετικά φωτεινούς μετεωρίτες που μοιάζουν με πύρινες σφαίρες.
Τα δεδομένα προέρχονται από το Meteoritical Society, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που μελετά το πλανητικό σύστημα, ενώ οι περισσότερες πληροφορίες που έχει συλλέξει το Meteoritical Society προέρχονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.
Πλέον, οι ερευνητές χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα συστήματα για τονεντοπισμό των μετεωριτών, όμως ακόμα και στην εποχή μας, το να μπορέσει κανείς να είναι μάρτυρας σε ένα τέτοιο γεγονός παραμένει εξαιρετικά σπάνιο.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger