Ερχεται ολική ανατροπή στην καταβολή του ΦΠΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


Κάντε τη δήλωση στις 20 του μήνα ανά τρίμηνο, πληρώστε μόνο 10 ευρώ με την υποβολή της, αλλά το σύνολο του ποσού στις 30 του μήνα, αν δεν θέλετε να έρθετε άμεσα αντιμέτωποι με κατασχέσεις. 

Το μήνυμα αυτό ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους ελεύθερους ή μη επιχειρηματίες έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικών δηλώσεων, με ειδική διάταξη η οποία προωθείται σύντομα για κατάθεση στη Βουλή. 

Με τη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σχεδιάζεται κατάργηση των τριών δόσεων για την εξόφληση του ΦΠΑ (40% με την υποβολή και 30% ανά μήνα) καιορίζεται εφάπαξ εξόφληση. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητα διακανονισμού της οφειλής σε έξι δόσεις μετά από έλεγχο και ορίζεται ότι όσοι δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα ή δεν πληρώνουν τον φόρο θα έρχονται απευθείας αντιμέτωποι με κατασχέσεις. 

Οι αλλαγές έρχονται μετά από σχετικές συστάσεις της τρόικας, τις οποίες έκανε δεκτές ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης της φορολογικής διοίκησης, το ΔΝΤ και η Κομισιόν τόνιζαν την ανάγκη αποσύνδεσης της υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ από την καταβολή του 40% του οφειλόμενου φόρου και σημείωναν ότι «η υποχρέωση καταβολής 40% του φόρου προκειμένου για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικοί ελεγκτικοί πόροι να εκτρέπονται προς την παρακολούθηση ήσσονος σημασίας υποχρεώσεων μη υποβολής»

ΠΗΓΗ
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger