Ρωσία: Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


«Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο. Η κυπριακή κυβέρνηση για πολύ καιρό έμεινε αδρανής και δεν μπορεί να αναμένει θαύματα», εκτιμούν ρωσικοί χρηματοοικονομικοί κύκλοι, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Η ρωσική πλευρά δεν κρύβει την οργή της για τους χειρισμούς της κυπριακής υπόθεσης, με τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ να απειλεί ακόμη και με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, εφόσον η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.
Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την ΕΕ στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, εξοργίζει τους Ρώσους, καθώς ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων αποτελείται από ρωσικά κεφάλαια. Και αυτός «είναι λόγος για να επανεξετασθεί» το ευρώ, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.
Ήδη πριν από τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Μεντβέντεφ είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα έναντι της Κύπρου και της ΕΕ. «Αυτό που έκαναν μέχρι τώρα η ΕΕ, η Κομισιόν και η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα του χρέους θυμίζει δυστυχώς ελέφαντα σε υαλοπωλείο», διεμήνυσε ο ρώσος πρωθυπουργός.
«Υπολογίζω τα ρωσικά κεφάλαια στα 30 με 35 δισεκατομμύρια ευρώ»
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger