Βλέπω το θέμα της Θράκης να κλιμακώνεται και παραθέτω ξανά δύο μαρτυρίες από δύο πολύ καλούς μου κι έγκυρους πνευματικούς αδελφούς που είχαν συναντήσει τον γέροντα Παΐσιο, για να έχουμε στο νου μας την σύνδεση των γεγονότων :
Για την πρώτη μαρτυρία να διευκρινήσουμε τα εξής :
1ο) Αντί του όρου "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" ενδέχεται να ισχύει ο όρος "ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ", λόγω άγνοιας διάκρισης των όρων από τον γέροντα ή λάθος ενθυμήσεως των λόγων του. Διαβάζουμε για τους σχετικούς όρους :
«Αυτόνομο ονομάζεται ένα κράτος όταν αυτοδιοικείται δίχως, ωστόσο, η κυβέρνησή του να αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το κράτος αυτό. Τα αυτόνομα κράτη είναι, συνήθως, ενταγμένα σε μεγαλύτερα κράτη ή συνδέονται στενά με αυτά. Κατά τον 19ο αι., τα αυτόνομα κράτη υποχρεώνονταν, συνήθως, να πληρώνουν ετήσιο φόρο στον ηγεμόνα του μεγαλύτερου κράτους στο οποίο ήταν ενταγμένα. Έτσι, λοιπόν, για τα κράτη αυτά χρησιμοποιούνταν ο όρος «αυτόνομο κράτος, φόρου υποτελές».»
«Η ανεξαρτησία είναι μια κατάσταση του έθνους, χώρας, ή κατάσταση στην οποία κάτοικοι και ο πληθυσμός της, ή κάποιο τμήμα αυτού, ασκεί την αυτοδιοίκηση, και συνήθως κυριαρχία, στην επικράτειά της.» (περισσότερα ΕΔΩ)
2ο) Όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω της μη ευρείας γνώσης του όρου της ΑΟΖ την εποχή που ο γέροντας ανέφερε την συγκριμένη πρόρρηση ("http://unex-pect-ed.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1301.html) να χρησιμοποίησε τους όρους της εποχής περί επέκτασης των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας
Μένουν όλα να τα δούμε στην πράξη.
Τέλος, να σημειώσω και πάλι ότι αυτό το «μικρόσωμο γεροντάκι», αυτός ο μεγάλος Άγιος μερίμνησε για όλες τις υποθέσεις του Έθνους και σε ανύποπτη στιγμή προέβει σε ενέργειες που τα αποτελέσματά τους θα είναι καθοριστικής σημασίας για την έκβαση ειδικά του θέματος της Θράκης. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα για ευνόητους λόγους...
Καθένας μας όμως δεν πρέπει να ξεχνάει τα λόγια του «θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους»
Δημοσίευση σχολίου