ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 25/1-27/1/2013

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια


Νέα πιο σοβαρή επιδείνωση, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την χώρα μας από την Παρασκευή 25/1 ως και την Κυριακή 27/1, με αρκετές βροχές ιδιαίτερα στην δυτική, βόρεια και ανατολική Ελλάδα, αλλά και με χιονοπτώσεις σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα  ενώ την Κυριακή και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Αν υπάρξει κάποια αλλαγή στα προγνωστικά στοιχεία, θα ενημερωθείτε εγκαίρως. 

Πιο αναλυτικά:

- Την Παρασκευή 25/1, κατά διαστήματα βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης, θα σημειώνονται ως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και από αργά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα και στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία και τα νησιά του ανατολικού, κεντρικού και βορειοανατολικού Αιγαίου.
 Καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, το Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και τα πιο δυτικά τμήματα της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ από το απόγευμα και κυρίως μέσα στο βράδυ, καταιγίδες θα σημειώνονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Θράκη και την Μακεδονία.
 Ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα χαλάσει και στα νησιά του νότιου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, θα σημειώνονται στην δυτική Μακεδονία (600-700μ.) Και την Ήπειρο (600-800μ.). Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το μεσημέρι και μετά και σε ορεινά τμήματα της Θράκης (800-900μ.), Της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (700-800μ.), Της Στερεάς Ελλάδας (1000-1100μ.) Και της Πελοποννήσου (10000-1200μ. .)
Η θερμοκρασία σε πτώση στην βόρεια Ελλάδα αρχικά, ενώ οι δυτικοί, νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι ιδιαίτερα στην δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική χώρα. - Το Σάββατο 26/1, κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειώνονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού, νοτιοανατολικού Αιγαίου.
 Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς και μέτριας έντασης θα σημειώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας (500-700μ.), Της Θράκης (600-700μ.) Και της Ηπείρου (500-600μ.), Αλλά και σε ορεινά κυρίως τμήματα, της Θεσσαλίας (700-900μ.), της Στερεάς Ελλάδας (900-1100μ.) και της Πελοποννήσου (900-1100μ.). Τις απογευματινές ώρες, τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων στην βόρεια Ελλάδα, θα πέσουν κατά 100-200 περίπου μέτρα.
 Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη την χώρα, ενώ οι νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι ως και θυελλώδεις σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος. - Την Κυριακή 27/1 τέλος, κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειώνονται στα νησιά του ανατολικού, νοτιοανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου και την Πελοπόννησο.
 Πολύ πιο ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του νότιου Αιγαίου. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης θα σημειώνονται ως το μεσημέρι στην Μακεδονία (150-200μ.) Και την Ήπειρο (200-250μ.), Ενώ στην Θράκη θα χιονίζει με ασθενή ως και μέτρια ένταση, ως και σε παραθαλάσσια τμήματα.
 Στην κεντρική Μακεδονία, κάποιες τοπικές ασθενούς έντασης χιονοπτώσεις, ίσως τις πρωινές ώρες να σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα και κυρίως σε περιοχές που συνορεύουν με την Βουλγαρία. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ιδιαίτερα στην βόρεια χώρα, ενώ οι άνεμοι φαίνεται να εξασθενούν.
ΠΗΓΗ
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger