Ξεμένει από... καύσιμα ο Ελληνικός Στρατός

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια


Πρόβλημα επάρκειας καύσιμων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Επιτελείων των τριών Όπλων.
Κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως θα συμβεί σε περίπτωση που δεν προστεθούν επιπλέον πιστώσεις στον μειωμένο λειτουργικό τους προϋπολογισμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών επιζητούν τρόπους για την εξασφάλιση επιπλέον 80 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του στρατεύματος σε καύσιμα.

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία για το κατά πόσον θα μπορέσουν να διατηρήσουν σε σταθερό επίπεδο το αξιόμαχο του στρατεύματος με ακόμη μικρότερο προϋπολογισμό.
 
Συγκεκριμένα, για το τρέχον έτος, προϋπολογίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων (καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά, στρατιωτικές εκπαιδεύσεις) περίπου 675 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012, για τον ίδιο σκοπό, δαπανήθηκαν 823 εκατομμύρια ευρώ.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger