Τριγμοί στην Τρόικα: Ρήγμα μεταξύ Κομισιόν-ΔΝΤ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


Η αναταραχή που συνοδεύει την τελευταία εβδομάδα την "τρισκατάρατη" κυπριακή διάσωση των 10 δισ. ευρώ θα τελειώσει πιθανότατα καταστρέφοντας πολλά στο πέρασμα της, από την κυπριακή οικονομία, ως τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Βορρά και του Νότου της ΕΕ. 

Αλλά ανώτατοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι ίσως να έχει πληγεί και ένα βασικό συστατικό της ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση: η σχέση μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Οι σχέσεις μεταξύ των Βρυξελλών και των κεντρικών του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην εβδομαδιαία της συνάντηση την Παρασκευή, συμφώνησε να θίξει το ζήτημα απευθείας σε υπουργούς της ΕΕ, ισχυριζόμενη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη δομή όπου το ΔΝΤ και η Επιτροπή εργάζονται από κοινού στην “τρόικα” των διαπραγματευτών. 

“Το μοντέλο της τρόικα έχει γίνει δυσλειτουργικό”, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ. 

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη πριν από τρία χρόνια, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα δύο θεσμικά όργανα ήρθαν στην έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών στις 15 Μαρτίου χωρίς να έχουν κοινή πρόταση για το πως θα συγκροτηθεί η κυπριακή διάσωση, μια αποτυχία που αποδόθηκε στις πολωμένες συζητήσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία.

ΠΗΓΗ
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger