Σφίγγουν τα «λουριά» για ΦΠΑ, αφήνουν όμως ανοιχτές τις ρυθμίσεις για τους συνεπείς

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 0 σχόλια



Την καταβολή ΦΠΑ σε μια η δύο δόσεις εξετάζει να επαναφέρει το υπουργείο Οικονομικών αν και αρχικά είχε πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση, αφήνοντας όμως ανοιχτή την εξόφλησή του, σε όσες το δυνατόν περισσότερες μηνιαίες δόσεις στους οφειλέτες που δεν έχουν παρελθόν ασυνέπειας.
Κατά τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών αναμένεται να οδηγηθεί σε αντίστοιχες ρυθμίσεις που ενδέχεται να καταστούν ευνοϊκότερες από τις  3 μηνιαίες που ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Δηλαδή την καταβολή με την δήλωση του αρχικού 40% και στη συνέχεια 30% και 30% αντίστοιχα την τελευταία εργάσιμη του δευτέρου και τρίτου μήνα κάθε τριμήνου με μηνιαία προσαύξηση 2%. Σύμφωνα όμως με αυτή τη ρύθμιση οι οφειλέτες που θα την  έχαναν θα έχαναν οριστικά και κάθε δικαίωμα για τρεις περιόδους να μπουν σε σχετική ρύθμιση.
Ο νέος σχεδιασμός για την είσπραξη του ΦΠΑ προβλέπει να γίνεται δήλωση από τους ελεύθερους επαγγελματίες είτε τις επιχειρήσεις μέχρι την 20η μέρα του μήνα που έπεται της εκάστοτε φορολογικής περιόδου πληρώνοντας τουλάχιστον 10 ευρώ.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger