Φόβοι για μόλυνση από κόπρανα σε τάρτες του ΙΚΕΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.

Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων».
Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά «μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ.

Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», σημείωσε.
Τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, ο Ikea απέσυρε από την πώληση σε 25 χώρες, τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.
Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του Ikea, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger