Απειλούν την Κύπρο και με μειώσεις μισθών-συντάξεων εαν δεν ψηφιστούν σήμερα τα μέτρα

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 0 σχόλιαΚαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο καθώς την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με την επιτροπή Οικονομικών η ΕΚΤ, έστειλε μήνυμα καλώντας την Κυπριακή κυβέρνηση να ψηφίσει άμεσα το κούρεμα των καταθέσεων, δηλαδή σήμερα και όχι αύριο όπως έχει ανακοινωθεί.
Η ΕΚΤ θέλει η απόφαση του Eurogroup να γίνει νόμος του κράτους πριν από το άνοιγμα των αγορών αύριο το πρωί καθώς φοβούνται ότι θα προκληθεί ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά και στην συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια , πάνω όμως στην φιλοσοφία του κουρέματος των καταθέσεων.
ΟΙ προτάσεις που εξετάζονται είναι:
Οι καταθέτες που θα υποστούν κούρεμα να διασυνδεθούν με το φυσικό αέριο και όχι με την προμήθεια μετοχών απο Κυπριακές τράπεζες. Να γίνει κλιμακωτή εισφορά με «μαξιλάρι» τις 100.000 ευρώ
Πάντως σε περίπτωση μεγάλης εκροής καταθέσεων τα μέτρα που έχουν προταθεί για το κούρεμα δεν θα αρκούν. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο του ΔΝΤ που φτάνει στην Κύπρο και θα παραμείνει για τουλάχιστον 8 ημέρες είναι έτοιμο να προτείνει και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger