Οργισμένος Μεντβέντεφ για τη συμφωνία eυrogroup με Κύπρο: "Η κλοπή συνεχίζεται"

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


Η Ρωσία αντέδρασε με θυμό σήμερα στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου από την ΕΕ, το οποίο θα επιφέρει βαριές απώλειες στους ξένους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών.
"Κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Τρόικα, η οποία δεσμεύθηκε στη διάρκεια της νύκτας να βοηθήσει τη Λευκωσία με αντάλλαγμα την αναδιάρθρωση των τραπεζών της και την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, θα είναι σε στενή επαφή με τη Μόσχα, εταίρο και πιστωτή της Κύπρου.
"Φυσικά, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την έναρξη των οποίων σηματοδοτήσαμε, η Τρόικα θα είναι σε επαφή με τη Μόσχα, θα υπάρξουν πολλές επαφές", δήλωσε ο υπουργός μερικές ώρες μετά την επεξεργασία στις Βρυξέλλες ενός σχεδίου διάσωσης για την Κύπρο. Η Ρωσία έχει χορηγήσει πίστωση 2,5 δισεκ. ευρώ στην Κύπρο, η αποπληρωμή της οποίας θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων.
Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως υπήρξε μεν φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, όμως ήταν περιορισμένη χάρη στο κλείσιμο των τραπεζών.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει αριθμούς για τα χρήματα που βγήκαν από την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες ή να πει πότε θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, λέγοντας πως αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κεντρική τράπεζα της Κύπρου.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger