Η Τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης..!! Μαϊτρέγια

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 0 σχόλια


Όσο η εγρήγορση είναι ακόμα κοιμισμένη, οι '-ισμοί' κυριαρχούν στο νου, το πνεύμα και το σώμα, και προκαλούν διαιρέσεις. Αυτό είναι 'μάγια' (maya), δηλαδή πλάνη. Όταν σε διέπει και σε οδηγεί η εγρήγορση, τότε οι '-ισμοί' δεν μπορούν να σε πλησιάσουν. Η εγρήγορση μπορεί να κάνει ακόμα κι ένα βασιλιά να παραιτηθεί από το βασίλειό του. Τα προνόμια διχάζουν, γιατί αρνούνται την ενότητα της οντότητας που είναι εντός σας. Οι '-ισμοί' δεν απορρίπτονται μονομιάς. Αποτελούν σκαλοπάτια στο δρόμο. Η εγρήγορση καθορίζει το ρυθμό της εξέλιξης.

Αλλά στην εγρήγορση δεν υπάρχει φορτίο. Παραμένεις ευσυνείδητος, αμόλυντος, αγνός. Υπάρχει χάρη, γαλήνη κι ευτυχία. Αυτές είναι οι ευλογίες του Κυρίου.


Στο μέλλον, η εγρήγορση θα γίνεται σεβαστή στο σπίτι και στο σχολείο σαν ιερό δώρο, χαρισμένο από το Θεό. Η εγρήγορση είναι η μητέρα της δημιουργίας. Δεν μπορεί ποτέ να διαιρεθεί, ούτε και να επιβληθεί. Δεν μπορεί να περιγραφεί στα σχολικά βιβλία, γιατί δεν έχει αρχή και τέλος. Η εγρήγορση μπορεί μονάχα να βιωθεί. Είναι ένας σπόρος σ' όλη τη δημιουργία και σε κάθε άτομο.


Η εγρήγορση είναι πανανθρώπινη και δεν 'ανήκει' σε καμιά θρησκεία, ούτε σε κάποιο γκουρού, άγιο ή πολιτικό.

Σύμφωνα με τον Μαϊτρέγια, όταν κρίνεις, λέγοντας "εγώ έχω δίκιο κι εσύ έχεις άδικο", πιάνεσαι στο δίχτυ της προσκόλλησης. Ο Εαυτός πρέπει πάντα να εφαρμόζει μη-προσκόλληση. Μ' αυτό τον τρόπο, η εγρήγορση θα μεγαλώσει. Ο Εαυτός είναι ουδέτερος κι ελεύθερος από κάθε οδύνη. Η εγρήγορση προστατεύει τον Εαυτό. Όπως ακριβώς το σώμα πρέπει να πλένεται, έτσι και η μη-προσκόλληση είναι το "λουτρό" του νου, και η εγρήγορση το "λουτρό" του πνεύματος.


Αυτά τα λόγια εμφανίζονται επίσης στο Μήνυμα αρ. 10, που δόθηκε από τον Μαϊτρέγια μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ στις 8 Νοεμβρίου 1977

share-gr
http://unex-pect-ed.blogspot.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger