Μπαράζ κινητοποιήσεων την Πέμπτη

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια


Κατεβάζουν ρολά αύριο οι εργαζόμενοι στους κλάδους της υγείας και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.
Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσεις πορεία στο Σύνταγμα.
Η απεργία έχει σκοπό, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Παράλληλα, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν αύριο οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.
Αύριο η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στις απεργίες με στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ανάμεσα σε αυτούς και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα λεωφορεία δεν θα βγουν στους δρόμους αύριο αφού στη συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία, ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ανακοίνωσε αλλαγή στα δρομολόγια. Στους επιβάτες οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.
Από την απεργία στα τρένα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης - επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger