ΙΡΑΝ Στέλνει πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια


Σε ησυχία δεν κάθονται οι Ιρανοί, βρίσκοντας πάντα ευκαιρία για να απασχολούν με διάφορους τρόπους τη διεθνή κοινότητα. Ο διοικητής του ιρανικού Ναυτικού αντιναύαρχος Habibollah Sayyari δήλωσε σήμερα πως ο 24 ος Στόλος ΤΟΥ Ναυτικού ΤΟΥ ΝΑ Ιράν πρόκειται αναπτυχθεί Στη Μεσόγειο.
«Ο 24 ος Στόλος ΤΟΥ ιρανικού Ναυτικού πρόκειται ΝΑ αναπτυχθεί Βόρεια ΤΟΥ ινδικού Ωκεανού, στον Κόλπο του Άντεν, στην Ερυθρά θάλασσα, στο κανάλι του Σουέζ και στη Μεσόγειο για συνολική χρονική διάρκεια 3 μηνών ενώ θα πλεύσει μέχρι σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας »είπε ο Sayyari
Ο ιρανός αρχηγός του Ναυτικού δήλωσε ακόμη πως ο 23 ος Στόλος ο οποίος βρισκόταν ΣΕ Ανάπτυξη Εξωτερικό πρόκειται ΣΤΟ ΝΑ ΣΕ ΜΙΑ επιστρέψει εβδομάδα περίπου.
Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του Ιρανού αρχηγού του Ναυτικού περί στόλων και αναπτύξεων στο εξωτερικό οι διεθνείς αναλυτές αμφιβάλουν για την ικανότητα των Ιρανών να διεξάγουν υπερπόντιες επιχειρήσεις καθώς τα νούμερα δεν συμφωνούν με αυτά. Έτσι πιο συγκεκριμένα το ιρανικό Ναυτικό διαθέτει ως κύρια σκάφη επιφανείας 5 παλαιές 25ετίας, αγγλικές φρεγάτες και μόλις 3 κορβέτες 30 ετών.  
Το πώς κανείς μπορεί να χωρίσει 8 παλαιά σκάφη σε δύο «στόλους» και να τα στέλνει και μάλιστα και σε υπερπόντιες αποστολές είναι ένα ζήτημα που μόνο οι Ιρανοί γνωρίζουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger