Στο Σύνταγμα και πάλι οι «Αγανακτισμένοι»

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


«Που είναι οι Ελληνες;» φώναζαν την άνοιξη του 2011 οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι της Puerta del Sol στη Μαδρίτη. Και οι Ελληνeς “απάντησαν” στους Ισπανούς με μια πλατεία Συντάγματος γεμάτη κόσμο για πολλές εβδομάδες και έναν κίνημα που από “γραφικό” κατόρθωσε να ενώσει χιλιάδες κόσμου.

Τα ηχηρά «όχι» εναντίον των μέτρων λιτότητας έφτιαξαν μια νοητή γραμμή ανάμεσα στις δύο πλατείες, ισπανικές σημαίες υψώθηκαν στο Σύνταγμα δίπλα στις ελληνικές και σε λίγο καιρό η… αγανάκτηση δεν ήταν μόνο προνόμιο της Αθήνας, αλλά και σχεδόν όλων των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

Το περασμένο Σάββατο το ημερολόγιο έγραφε 2 Μαρτίου 2013, όταν 500.000 άτομα διαδήλωσαν μόνο στην Λισαβόνα. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 30 πορτογαλικές πόλεις σε μια κινητοποίηση που θεωρήθηκε από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, η πλατεία Συντάγματος θα προσπαθήσει να πάρει τη σκυτάλη από την κεντρική πλατεία της Λισαβόνας. Από την Puerta del Sol του 2011, που ήταν το παράδειγμα, στην Πορτογαλία και την Praca do Comercio του 2012 και του 2013 και από κει στο νέο ελληνικό ραντεβού με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια! Η Πορτογαλία δείχνει τον δρόμο».

ΠΗΓΗ
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger