Η τρόικα είχε ζητήσει κούρεμα και σε καταθέσεις ελληνικών τραπεζών!

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 0 σχόλια



Τι είχε συζητηθεί την άνοιξη του 2011 μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης. Έξι στους δέκα Έλληνες φοβούνται κούρεμα καταθέσεων και στη χώρα μας
Κι όμως, οι κυπριακές τράπεζες δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι «οι καταθέσεις δεν πειράζονται». Κι αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει η«Καθημερινή της Κυριακής», αντιπροσωπεία της τρόικας είχε συζητήσει σοβαρά με τις ελληνικές αρχές την πιθανότητα να οδηγηθούν σε κούρεμα, στο πλαίσιο του ελληνικού PSI, οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ των ελληνικών τραπεζών Protoκαι ΑΣΠΙΣ, που δεν εθεωρούντο και δεν ήταν συστημικές.
Tότε, ωστόσο, την άνοιξη του 2011, πρυτάνευσαν, περισσότερο λογικές, δεύτερες σκέψεις. Οτι, δηλαδή, η χρεοκοπία ακόμα και μη συστημικών τραπεζών ενδεχομένως, να επιτάχυνε την κατάρρευση των συστημικών, που στο πλαίσιο του κουρέματος των ομολόγων αγωνίζονταν για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Πάντως, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι Έλληνες,  μετά τις αποφάσεις-σοκ για την Κύπρο, πιστεύουν ότι ο κίνδυνος να εφαρμοστεί το κούρεμα και στην Ελλάδα είναι ορατός.
Σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews, έξι στους δέκα Έλληνες φοβούνται κούρεμα καταθέσεων και στην χώρα μας.
Το ποσοστό που απαντά μάλλον ή σίγουρα ναι στο κίνδυνο να κουρευτούν οι καταθέσεις φτάνει στο 61%,  την ώρα που το 72,9% όσον ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν κόμματα στην Βουλή που να τους έχουν πείσει ότι διαθέτουν plan b για έξοδο της χώρας από την κρίση σε περίπτωση ρήξης με την τρόικα.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.. ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Κατασκευή οικονομικών ιστοσελίδων
 
Copyright © 2013. Unexpected - Wra Drasis - All Rights Reserved. Designed by mosaic
Proudly powered by Blogger